Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Επείγουσα ανακοίνωση


Αγαπητοί γονείς,
Μετά το γνωστό θέμα που προέκυψε στο σχολείο μας και αφορά την παρουσία ποντικιών, θεωρήσαμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε για το πού βρισκόμαστε και το ποιες αποφάσεις έχουν παρθεί:
Σήμερα το πρωί επισκέφτηκαν το σχολείο ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, κ. Γιάννης Καρτάλης, και Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Πάρης Τσογκαρλίδης, και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελένη Γιαννούδη. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με συμμετοχή όλων των παραπάνω, της Διευθύντριας του 4ου Δημοτικού, της διευθύντριας του 2ου Νηπιαγωγείου, εκπροσώπου της εταιρίας που πραγματοποιεί τις μυοκτονίες/απεντομώσεις/απολυμάνσεις στο σχολείο μας, μελών των ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού και εκπροσώπων των γονέων του 2ου Νηπιαγωγείου. Αφού έγινε παρουσίαση των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και διατύπωσαν τις ανησυχίες και τα αιτήματά τους οι γονείς και οι δύο Διευθύντριες, αποφασίστηκε το σχολείο να παραμείνει κλειστό από σήμερα, Δευτέρα 14/9 έως και Δευτέρα 21/9 (υπενθυμίζουμε ότι ούτως ή άλλως το σχολείο δεν θα λειτουργούσε την Παρασκευή 18 και τη Δευτέρα 21/9 λόγω εκλογών), ενώ ο Δήμος δεσμεύτηκε για τα παρακάτω:

1. Αυτοψία των χώρων του σχολείου, ώστε να εντοπιστεί και να καταγραφεί η έκταση του προβλήματος, αλλά και να αποφασιστούν οι τεχνικές εργασίες που απαιτούνται για τη θωράκιση του κτιρίου απέναντι σε...κάθε είδους εισβολείς
2. Καθαρισμός και απολύμανση του χώρου του λεβηστασίου (η προβληματική περιοχή απ' όπου μπαίνουν κατά κύριο λόγο τα τρωκτικά)
3. Εκτέλεση όλων των απαραίτητων τεχνικών εργασιών που θα αποφασιστούν μετά την αυτοψία
3. Εργασίες απεντόμωσης, μυοκτονίας και απολύμανσης σε όλους τους χώρους του σχολείου συνεχόμενα μέχρι να εξαλειφθεί το πρόβλημα (η παρουσία του συνεργείου της σχετικής εταιρίας θα είναι σχεδόν καθημερινή μέχρι να λυθεί το πρόβλημα)
4. Απασχόληση 2 καθαριστριών σε καθημερινή βάση για τον καθαρισμό του σχολείου

Όπως μας εξήγησε ο εκπρόσωπος της σχετικής εταιρίας, είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τον χρονικό ορίζοντος επίλυσής του. Πρέπει να γίνονται καθημερινές ενέργειες και η διαδικασία να προχωρά βήμα βήμα, αφού πρόκειται για ζωντανούς οργανισμούς που ενεργούν απρόβλεπτα. Νομίζω ότι όλοι το κατανοούμε αυτό. Η θωράκιση του σχολείου και η παράλληλες μυοκτονίες είναι αυτή τη στιγμή η βέλτιστη προσέγγιση. 

Εκτός από το θέμα των ποντικιών, ωστόσο, το ΔΣ του Συλλόγου έθιξε γι' ακόμη μια φορά τα γενικότερα ζητήματα του κτιρίου ως προς τη συντήρηση και επιδιόρθωσή του. Ο Δήμος δεσμεύτηκε ότι θα γίνει σχετική μελέτη, η υλοποίηση της οποίας θα δρομολογηθεί με στόχο το σχολείο να είναι ασφαλέστερο το συντομότερο δυνατό (ευελπιστούμε ότι η έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς θα γίνει σε ένα κτίριο καλοσυντηρημένο και με λιγότερα προβλήματα).

Γι' ακόμη μια φορά διαπιστώνει ο καθένας μας ότι η ρίζα του προβλήματος είναι μία: η έλλειψη σχολικής στέγης στο Δήμο μας. Ακόμη κι αν, λοιπόν, το πρόβλημα με τα ποντίκια λυθεί (που θα λυθεί), περιμένουμε απ' όλους σας την ίδια ανησυχία που εκφράσατε τις τελευταίες μέρες και την έντονη παρουσία σας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ώστε να επιτύχουμε το μεγάλο μας όνειρο: ένα καινούργιο σχολείο.

Η δική μας παρουσία θα εξακολουθήσει να είναι συνεχής, η παρακολούθηση των εργασιών και η τήρηση των υποσχέσεων που δόθηκαν θα είναι βασικό μας μέλημα. Η ως τώρα συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου όποτε ζητήθηκε επίσημα η συνδρομή τους ήταν άριστη. Ελπίζουμε και αυτή τη φορά να μην μας απογοητεύσουν!

Αυτό που ζητάμε απ' όλους σας είναι:
Ψυχραιμία, αποφεύγετε να μεταφέρετε πληροφορίες για τις οποίες ΔΕΝ είστε βέβαιοι ότι είναι αληθείς και μην προχωράτε σε κινήσεις ατομικές, παρορμητικές εκτός του πλαισίου των εκλεγμένων σας εκπροσώπων. Μπορεί να έχουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εξάλλου, αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος του ΔΣ του Συλλόγου: να σας εκπροσωπεί με τον βέλτιστο τρόπο. Και τα δικά μας παιδιά στο ίδιο σχολείο φοιτούν, κι εμείς τις ίδιες ανησυχίες έχουμε.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Καλή σχολική χρονιά

Να 'μαστε και πάλι εδώ, λοιπόν. Συνεπείς στο αυριανό ραντεβού και έτοιμοι, με τα καλά μας ρούχα και τα γυαλισμένα παπούτσια. Στις επάλξεις, δηλαδή. Αύριο αρχίζουμε και παρόλο που οι ενδείξεις δεν είναι θετικές για την αρχή της χρονιάς αποφασίσαμε τούτη η ανάρτηση να είναι μόνο αισιόδοξη. Κι εμείς θα είμαστε εδώ από Δευτέρα, να τα λέμε, να διεκδικούμε, να χαμογελάμε, να γιορτάζουμε, να προβληματιζόμαστε, να φτιάχνουμε και να επιδιορθώνουμε, να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε για ένα σχολείο όπως μας αξίζει. Καλή σχολική χρονιά σε όλους, λοιπόν!