Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Τουρνουά Μπάσκετ

Την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου η ΣΤ' τάξη του σχολείου μας έλαβε μέρος σε αθλητικό τουρνουά μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε στη ΧΑΝΘ όπου πήραν μέρος πολλά σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης.  Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Διευθύντρια κα. Τζιρίτη ήρθαν σε επικοινωνία με βιοτεχνία ενδυμάτων ώστε να ετοιμαστούν και να αγοραστούν 100% cotton κοντομάνικα μπλουζάκια σε χρώμα μπλε με την επωνυμία του σχολείου στην πλάτη καθώς και με νούμερα ώστε να υπάρχει ομοιομορφία των ομάδων μας.


Όσον αφορά τα αποτελέσματα των αγώνων...Τα κορίτσια μας πήραν την πρώτη θέση κερδίζοντας το 30ο Δημοτικό με σκορ 13-2 και το 6ο Δημοτικό με σκορ 9-3 ενώ τα αγόρια μας πήραν την δεύτερη θέση.
Μπράβο σε όλους για τη συμμετοχή τους και το άψογο αθλητικό ήθος που υπέδειξαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας!

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το 3ο τουρνουά μπάσκετ 3on3 που διοργανώνεται από το Αρσάκειο Σχολείο και μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά από οποιοδήποτε σχολείο με δωρεάν συμμετοχή. Αφορά παιδιά που έχουν γεννηθεί 2001-2002-2003. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.
 



Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

"Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου"


Η παρακάτω παράσταση θα έρθει στο σχολείο μας στις 28/2/2014 στα πλαίσια ενός 
προγράμματος πολιτιστικών. 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία δωρεάν.


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συνεχίζοντας την εκπαιδευτική και κοινωνική του πολιτική, παρουσιάζει ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την περίοδο 2013 – 2014.

Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου», του Σάκη Σερέφα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Τάξεις E΄& Στ΄ Δημοτικού & Α΄, Β΄ Γυμνασίου).
Ένα υπέροχο ταξίδι, ένα ταξίδι περιπλάνησης που ξεκινά με ένα παιδί καθισμένο στον σβέρκο ενός δεινόσαυρου. Για πού ταξιδεύουν; Μα... για την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου ο δεινόσαυρος πετά ψηλά, πάνω από μνημεία και σύγχρονα κτίρια και μαζί με τον μικρό του φίλο παρατηρούν και σχολιάζουν την ιστορία της πόλης και ταυτόχρονα την καθημερινή ζωή και τις συμπεριφορές των ανθρώπων.
Μέσα από αυτή την περιπλάνηση, το παιδί σιγά-σιγά αρχίζει να αντιλαμβάνεται το πόσο παλιά και συνεχής είναι η ιστορία και πως αυτό που κανείς ζει ως παρόν, αποτελεί μαρτυρία στο μέλλον για τις επόμενες γενιές.
Σημείωμα συγγραφέα
Ένα πρωινό, στο μπαλκόνι του μικρού Γιάννη που ζει στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται ο Σαύρος, ένας δεινόσαυρος. Το αγόρι σκαρφαλώνει στον λαιμό του κι οι δυο τους ξεκινούν για μια μεγάλη και ξεχωριστή βόλτα στην πόλη, για να γνωρίσουν το παρελθόν της αλλά και τους ανθρώπους που την κατοικούν σήμερα.
Μέσα από αυτήν την περιπλάνηση, το παιδί αντιλαμβάνεται το πόσο παλιά, συνεχής και πολυφυλετική είναι η ιστορία της πόλης. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που λειτουργεί ως ένα παιγνιώδες ερέθισμα για να έρθει το παιδί σε επαφή με την τοπική ιστορία της πόλης και μπορεί να αποτελέσει μια πολύτιμη βάση για μετέπειτα δράσεις και εφαρμογές μέσα στη σχολική τάξη αλλά και οδηγό για οργανωμένες περιηγήσεις των μαθητών στην πόλη με τη μορφή πολιτιστικών εκδηλώσεων από τη μεριά του σχολείου.
Το βιβλίο στο οποίο βασίζεται το θεατρικό έργο τιμήθηκε το 2009 με το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά. 

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Σεμινάριο "Παθήματα Γονέων"


Στόχος της εκδήλωσης και των ειδικών είναι να αναλύσουν τι παθαίνουν οι γονείς καθώς φαντασιώνονται, περιμένουν, υποδέχονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους, αλλά και τα λάθη που κάνουν. Κάποια απ΄αυτά συνηθισμένα, άλλα περίπλοκα και δυσανάγνωστα.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Τυχεροί βασιλόπιτας...τι κερδίζουν;

Σήμερα πρωί πρωί κατέφθασαν οι βασιλόπιτες στο σχολείο και η κάθε τάξη θα κόψει τη δική της βασιλόπιτα στο πρώτο δίωρο του σχολικού προγράμματος.  Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κάνει δώρο στον τυχερό ή τυχερή της κάθε τάξης ένα εισητήριο για το  Νόησις (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας) για μια ταινία στο Κοσμοθέατρο ή στο Πλανητάριο.
Δείτε τις ταινίες που προβάλλονται στο Κοσμοθέατρο, εδώ.
Δείτε τις ταινίες που προβάλλονται στο Πλανητάριο, εδώ.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Βασιλόπιτες

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα μοιράσει βασιλόπιτες ώστε η κάθε τάξη να προβεί στην διαδικασία κοπής της βασιλόπιτας, μια διαδικασία που τόσο αρέσει στα παιδιά μας.  Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος θα υπάρχει ένα δωράκι για τον τυχερό ή τυχερή, το οποίο θα ανακοινωθεί την επόμενη βδομάδα.