Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

mySchool

Λάβαμε πρόσφατα ένα email από μαμά του σχολείου μας όπου μας ενημέρωνε για το mySchool, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των μαθητών. Δεν γνωρίζαμε κάτι οπότε το ψάξαμε και σας ενημερώνουμε.
Τι ακριβώς όμως είναι το mySchool;  Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το Υπουργείο ζητάει παράλογα στοιχεία, οι δάσκαλοι αναρωτιούνται και ανησυχούν και εμείς, ως γονείς, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.  

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα δικαιώματά σας από την Αρχή Προστασίας  Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά εδώ.


Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Πετρέλαιο...checked!

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Διευθύντρια του σχολείου μας ήταν σε καθημερινή επικοινωνία με τη Σχολική Επιτροπή και τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη για το θέμα του πετρελαίου.  Φέτος κάτι άλλαξε στην διαδικασία προμήθειας του πετρελαίου και λίγο το ένα, λίγο το άλλο φτάσαμε χθες 26 Νοεμβρίου (μετά από αρκετές πιέσεις της Διευθύντριας αλλα και του Συλλόγου) όπου τελικά μπήκε ένας τόνος πετρέλαιο στο σχολείο μας.  Υπήρχε ελάχιστο απόθεμα από πέρσι οπότε τα καλοριφέρ έως τώρα λειτουργούσαν χωρίς πρόβλημα (άναβαν κάποιες ώρες το πρωί).  Χθες έγινε η ετήσια συντήρηση του καυστήρα, περάστηκαν 2 καινούρια σώματα σε τάξεις που είχαν πρόβλημα και εξαερώθηκαν τα σώματα.  Τα καλοριφέρ ανάβουν το πρωί 8-11 και σε περίπτωση που χρειάζεται θα ανάβουν και περισσότερες ώρες. 
Θέλουμε να πιστεύουμε, κατόπιν και των διαβεβαιώσεων του Δημάρχου,  ότι φέτος όπως και πέρυσι, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την προμήθεια πετρελαίου στο σχολείο.  Η αλήθεια είναι ότι πέρσι με το που έπαιρνε τηλέφωνο η Διευθύντρια για να ενημερώσει ότι θα χρειαστεί πετρέλαιο, την επομένη όλα ήταν τακτοποιημένα. Ευχόμαστε το ίδιο να ισχύσει και φέτος!

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Όργανα Φυσικής και Χημείας

Κατόπιν επικοινωνίας με τη διευθύντρια και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε υλικά που χρειάζονται για να γίνουν τα μαθήματα Φυσικής και Χημείας.  Ο Σύλλογος προχώρησε σε αγορά των ειδών που ζητήθηκαν και σήμερα θα τα παραδώσει στο σχολείο.
Πιο αναλυτικά:
  • Πυξίδα μαθητική
  • Λυχνιολαβή βιδωτών λυχνίων
  • Λυχνίες
  • Μπαταρίες πλακέ
  • Καλώδια σύνδεσης
  • Φακός συγκλίνων & φακός αποκλίνων
  • Ζεύγος ραβδόμορφου μαγνήτη
  • Πεταλωειδής μαγνήτης
  • Ρινίσματα σιδήρου
  • Μαγνητική βελόνη σε βάση
  • Βάμμα ηλιοτροπίου
  • Ογκομετρικό δοχείου 1λίτρου
  • Δοκιμαστικοί σωλήνες
  • Στατώ δοκιμαστικών σωλήνων
  • Ζυγός μηχανικός 200γρ
  • Σειρά ελατηρίων


Καλά πειράματα!

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Εργασίες στο σχολείο...συνέχεια

Τελείωσαν οι εργασίες στην περίφραξη του σχολείου μας. Μετά την τσιμεντένια προσθήκη, περάστηκε και η λάμα στην εξωτερική πλευρά ώστε να υπάρχει ακόμα καλύτερη στήριξη.  Αν ο εργολάβος δεν προχωρήσει στο βάψιμο της λάμας, καλό θα ήταν να το κάναμε εμείς οι γονείς.  Αν κάποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει, ας επικοινωνήσει στο email του συλλόγου δηλώνοντας το ενδιαφέρον του. Ο Σύλλογος προτίθεται να αγοράσει ότι χρώματα χρειαστούν.



Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Καταπολέμηση της κάμπιας...συνέχεια

Μετά την ανάρτηση για την καταπολέμηση της κάμπιας (διαβάστε εδώ), κάποιοι γονείς πρότειναν να αγοράσει ο Σύλλογος το σκεύασμα το οποίο να παραδώσουμε στις αρμόδιες αρχές για να προβούν στον ψεκασμό.  Σε συνεργασία και επικοινωνία με το 29ο Δημοτικό Σχολείο, οι οποίοι έκαναν και αυτοί κρούση στο Δήμο Θεσσαλονίκης για να αγοράσουν το σκεύασμα, σας ενημερώνουμε ότι:
η προθεσμία για τον ψεκασμό πέρασε μιας και είναι αυστηρά μέχρι τέλη Οκτωβρίου.  Αυτό που θα κάνουμε είναι να ζητήσουμε τη βοήθεια των αρμοδίων για την καταπολέμηση των κουκουλιών (αποκοπή από τα κλαδιά) κατά τον Φεβρουάριο-Μάρτιο.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Δωρεά εκτυπωτών στο σχολείο από τα LIDL

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας επικοινώνησε προ δεκαημέρου με τα σούπερ μάρκετ LIDL ώστε αν θέλουν και μπορούν να συνεισφέρουν στο σχολείο κάποιους εκτυπωτές.  Μετά από μία εβδομάδα, επικοινώνησαν και μας ενημέρωσαν ότι 4 εκτυπωτές είναι διαθέσιμοι για το σχολείο.  Παρελήφθησαν σήμερα και είναι σε άψογη κατάσταση.
 
Πιο συγκεκριμένα, δόθηκαν σε εμάς 3 τεμάχια HP Laserjet 1320 μαζί με 2 νέα τόνερ (εκτός από τα υπάρχοντα) και ένας HP 4015DN με ένα νέο τόνερ.
Ευχαριστούμε πολύ τα LIDL για την ευγενική χορηγία τους στο σχολείο μας!

Υποτροφίες Ξένων Γλώσσών για τους μαθητές του σχολείου μας


Τα κέντρα ξένων γλωσσών "Ε.ΦΑΡΙΝΗ-Ε.ΤΖΙΣΤΟΥΔΗ" (Μεγάλου Αλεξάνδρου 46, Πυλαία)  και "GET SMART" ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΣ (Ανδρούτσου 15, Πυλαία) προσφέρουν στα παιδιά του σχολείου μας τις παρακάτω υποτροφίες:

1) Στο κέντρο ξένων γλωσσών "Ε.ΦΑΡΙΝΗ-Ε.ΤΖΙΣΤΟΥΔΗ" μπορούν να παρακολουθήσουν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ 
  • 10 παιδιά της Β' τάξης το τμήμα Pre Junior
  • 1 παιδί της Δ' τάξης το τμήμα B Junior
2) Στο κέντρο ξένων γλωσσών "GET SMART" ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΣ μπορούν να παρακολουθήσουν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ 
  • 2 παιδιά της Β' τάξης το τμήμα Pre Junior
  • 1 παιδί της Γ' τάξης το τμήμα A Junior
 Αν κάποιος ενδιαφέρεται, θα παρακαλούσαμε να έρθει άμεσα σε επικοινωνία με την κα. Φαρίνη στο τηλέφωνο 6979666490.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Εργασίες στο σχολείο

Το Σάββατο το μεσημέρι ξεκίνησαν διάφορες εργασίες μέσα και έξω από το σχολείο μας.  Ας τα πάρουμε όλα όμως από την αρχή...
Στις 16 Οκτωβρίου, ύστερα από αίτημα του Συλλόγου, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, κος, Καϊτετζίδης, με συνοδεία της Αντιδημάρχου Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας & Παιδείας κας. Γιαννούδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κου. Τσίγκρου και διαφόρων άλλων ατόμων.  Ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα τρέχοντα προβλήματα του σχολείου όπως περίφραξη, λέβητας, τουαλέτες και διάφορα άλλα και μας υποσχέθηκε ότι θα τα δει όλα ένα προς ένα.  Επίσης, μας ενημέρωσε για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει ο Δήμος ώστε να έρθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του σχολείου και σε συνεννόηση να δούνε τι μπορεί να γίνει.
Όντως το Σάββατο το μεσημέρι, το σχολείο είχε μετατραπεί σε ένα μικρό εργοτάξιο.  Η περίφραξη, μπορεί μεν να μην αλλάχτηκε, αλλά ενισχύθηκε με τσιμέντο και πλέον τα σίδερα είναι πακτωμένα στο έδαφος και δεν αιωρούνται. Πιστεύουμε ότι αυτή η προσθήκη του τσιμέντου θα  αποτρέψει τους διάφορους γνωστούς αγνώστους που σε ώρες εκτός ωραρίου σχολείου κάνανε βανδαλισμούς στα κάγκελα για να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου. 
Τις εργασίες τις εκτελεί η εταιρία που έχει αναλάβει την συντήρηση των σχολείων του Δήμου.



Επίσης, εργασίες πραγματοποιήθηκαν και στις τουαλέτες του ορόφου καθώς τοποθετήθηκαν πλακάκια και νέες λεκάνες.  
Τέλος, κατόπιν ενημέρωσης από την Διευθύντρια, μάθαμε ότι στις σκέψεις του ιδιοκτήτη είναι να προχωρήσει σε σύνδεση του σχολείου με το φυσικό αέριο.
Πρέπει να τονίσουμε ότι η ανταπόκριση του Δήμου μας ήταν άμεση αν σκεφτεί κανείς ότι η ενημέρωση προς αυτούς έγινε πριν 15 μέρες.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι συνειδητοποίησαν πλέον όλοι τους ότι αν δεν γίνουν προσθήκες ή συντηρήσεις στο χώρο του σχολείου, τότε αυτό δεν θα μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει.  
Ως Σύλλογος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο και όλους όσους συνέβαλλαν για να γίνουν οι εργασίες αυτές.




Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Συνδρομή Συλλόγου 2013-2014

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς, ότι για τη σχολική χρονιά 2013-2014, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας αποφάσισε τη μείωση της συνδρομής των μελών του, η οποία και διαμορφώνεται από 20€ που ήταν πέρσι σε 10€ ανά οικογένεια, ανεξαρτήτως παιδιών που φοιτούν στο σχολείο.
Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση των γονέων και ευχαριστούμε αυτούς που ήδη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.