Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Για "Το Χαμόγελο του Παιδιού" με αγάπη!

Οι μαθητές/τριες και οι γονείς τους, ο σύλλογος διδασκόντων/ουσών, το προσωπικό και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του "Χαμόγελου του Παιδιού" και έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης.

Τα είδη συνέλεξαν άνθρωποι του Χαμόγελου του Παιδιού την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012.




Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου εύχεται σε όλους/ες καλές γιορτές με υγεία και δύναμη και σας ευχαριστεί για την όποια συνεισφορά σας.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Καλές Γιορτές!

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ανταπόκριση από τους δασκάλους, τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου μας στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για τη στήριξη του Χαμόγελου του Παιδιού. Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, είδη υγιεινής καθώς και είδη οικιακής χρήσης που θα δοθούν αύριο στον εθελοντικό οργανισμό.  Πιο συγκεκριμένα, το δωματιάκι που βρίσκεται απέναντι από τις σκάλες που οδηγούν στον δεύτερο όροφο όπου συγκεντρώνονται όλα τα είδη, έχει πλέον γεμίσει και επικρατεί το αδιαχώρητο.
Θα θέλαμε ως Σύλλογος να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν και απέδειξαν εμπράκτως ότι όλοι μαζί με αγάπη και θέληση μπορούμε να πετύχουμε πολλά!
Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές και το 2013 να μας φέρει περισσότερη υγεία, ευτυχία, αισιοδοξία, δύναμη και ανθρωπιά!

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Συγκέντρωση ειδών για το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Σας ενημερώνουμε ότι ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», επιθυμεί να συγκεντρώσει προϊόντα για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών που υποστηρίζει καθημερινά.

Η σχολική κοινότητα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας συμμετέχει στην παραπάνω προσπάθεια και καλεί εσάς και τα παιδιά σας να προσφέρετε από την παρακάτω ενδεικτική λίστα προϊόντων:
  • Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, κακάο, άνθος αραβοσίτου, ρύζι(κίτρινο και άσπρο), σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και γάλατα, αλεύρι, χυμούς.
  • Είδη υγιεινής: σακούλες απορριμμάτων, χλωρίνη, μαλακτικά ρούχων, απορρυπαντικά γενικής χρήσης.
  • Είδη οικιακής χρήσης: χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, αλουμινόχαρτο, διαφανή μεμβράνη, βρεφικές πάνες.

Τα παραπάνω μπορούν να φέρνουν τα παιδιά στο σχολείο από τις 13-12-2012 έως τις 19-12-2012. Πιστεύουμε ότι η ευαισθησία και η κινητοποίηση των παιδιών θα συμβάλει ουσιαστικά στην πραγματοποίηση του παραπάνω σκοπού, ενόψει μάλιστα και των εορτών των Χριστουγέννων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Χαρίζω & αφιερώνω ένα βιβλίο μου στο σχολείο

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας και την θετική απάντηση από τον Σύλλογο Διδασκόντων πρόκειται να λειτουργήσει δανειστική βιβλιοθήκη στο σχολείο προκειμένου να προάγουμε τη φιλαναγνωσία των μαθητών και μαθητριών.
Για να εμπλουτιστεί η βιβλιοθήκη μας υλοποιούμε το πρόγραμμα “Χαρίζω και αφιερώνω ένα βιβλίο μου στο σχολείο”.
Καλούμε λοιπόν τα παιδιά να χαρίσουν ένα ή και περισσότερα από τα λογοτεχνικά τους βιβλία και να το/τα αφιερώσουν στους υπόλοιπους συμμαθητές/τριές τους που θα τα διαβάσουν. Τα βιβλία πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και να απευθύνονται σε ηλικίες από 7 έως και 12 ετών.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία!

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Πρακτικά 16ης συνεδρίασης Δ.Σ.

Στην Πυλαία, σήμερα 27 Νοεμβρίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 20.30 συγκεντρώθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
    Παρόντες/ούσες ήταν οι Αργυρίου Νίκη, Βιτσίλης Βασίλης, Φρόσω Εσκιάδου, Μοσχόπουλος Λευτέρης, Γκαλαΐτσης Θάνος και Γούτας Θεόδωρος. Απούσα ήταν η κ. Ρέκκα Στέλλα.
    Θέματα της συνάντησης ήταν τα παρακάτω:

  1. Προμήθειες πετρελαίου
  2. Προσωπικό καθαριότητας του σχολείου
  3. Οργάνωση σχολικής βιβλιοθήκης
  4. Οργάνωση χριστουγεννιάτικης γιορτής
Αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
  1. Να μην ενισχυθεί οικονομικά το σχολείο από πλευράς Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς οι προμήθειες πετρελαίου είναι επαρκείς,  .
  2. Να επικοινωνήσουμε με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα του προσωπικού καθαριότητας του σχολείου.
  3. Να προβούμε στην αγορά βιβλιοθηκών μετά από έρευνα αγοράς.
  4. Να μην οργανώσουμε χριστουγεννιάτική γιορτή λόγω του ότι εκφράστηκαν ενστάσεις για το κόστος μιας τέτοιας ενέργειας ενόψει της αντίστοιχης οργάνωσης του αποκριάτικου χορού.
 Τα παραπάνω πρακτικά διαβάστηκαν από τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. και υπογράφονται.

Πρόεδρος: Αργυρίου Ανδρονίκη

Αντιπρόεδρος: Βιτσίλης Κωσταντίνος

Γραμματέας: Θεόδωρος Γούτας

Ταμίας: Φρόσω Εσκιάδου

Μέλος: Μοσχόπουλος Λευτέρης

Μέλος: Γκαλαΐτσης Θάνος